Algara Mosaic - стъклокерамична мозайка, стъклокерамика, облицовка,бани, мокри помещения, интериор, екстериор, басейни, мозайка, фриз, фризове, стъклокерамични фризове, плочки за баня

Switch to desktop Register Login

За нас

Ние от Алгара Мозаик от една страна сме се специализирали в дистрибуцията на стъклени, кермични и стъклокерамични, мраморни, каменни, метални и всякакъв вид декоративни плочки и плочици, разположени на лист хартия или мрежа, а от друга - в изработването мозаечни пана и картини. Ние сме първото студио в България, специализирано в художествен дизайн и изработка на изделия от стъклокерамични плочки. Професионалният ни опит доказваме с високото качество на изделията ни, стремим се всеки продукт да отговаря на изискванията и индивидуалността на нашите клиенти, а с разнообразието на модели мозайки, гами плочки и гъвкавост в ценообразуването можем да задоволим и най-претенциозните. Дизайнът, изработката и полагането на мозайка изискват богат опит, затова вярваме, че Алгара Мозаик е всичко, от което се нуждаете, стане ли въпрос за това.

От практичното:

Съвременните стъклокерамични плочки се характеризират с абсолютна водонепропускливост, устойчиви са на удар, износване, температурни амплитуди, бактерии и микроорганизми. Важно предимство на стъклокерамичната облицовка пред други видове декоративни материали за покритие е, че повърхността не реагира на препарати и химикали, което я прави изключително лесна за поддържане, а многообразната й цветова гама- на практика вечна.
Тези характеристики на стъклокрамиката я правят изключително подходяща за мокри помещения и за такива с висока влажност, но и все по-често предпочитан материал за облицоване на:

  • СПА, балнеологични и уелнес центрове, козметични, фризьорски и медицински центрове.
  • Обществени сгради- хотели, казина, ресторанти, клубове и дискотеки, кафенета и офиси.
  • Басейни, бани, тангентори, вани, душ кабини, парни бани, хамам, помещения за калолечение, кнайп пътеки, ледени стаи, релакс зони.
  • Фоайета, коридори, антрета, зимни градини, кухни, тоалетни и санитарни помещения.
  • Стълби, первази, бордюри, сводове, арки, камини, масажни легла, пейки.
  • Фонтани, водни каскади и огледала, шадравани.
  • Уникални лога или фирмени надписи и знаци.
  • Рамки на огледала и прозорци, ниши и врати.
  • Вази, саксии, масички за кафе, осветителни тела.
  • Фасадни декорации.

Това доведе до изобилие от цветове, форми и модели на стъклокерамични плочки, произвеждани през последните години.

Към естетичното:

Мозайката е вид декоративно изкуство. Възникнало още в древността, когато е представлявало създаване на картини от малки камъчета, керамични или стъклени парченца, развило се до наши дни, когато съвременните стъклени, керамични и стъклокерамични плочки, предоставят безкрайни възможности за съчетаване на материали и цветове в спиращи дъха мозаечни пана, то се е устремило към бъдещето чрез опитите на дизайнерите и производителите да бъдат иновативни, слагайки на лист хартия или мрежа почти всякакъв материал- дърво, камък, метал, стъкло, пластмаса. Мозайката може да е централен елемент от пространственото оформление или да е акцент на други елементи от декора. Прилага се успешно в различни архитектурни стилове в комбинация с различни довършителни материали- плочки, камък, дърво, декоративни мазилки. Стилното й присъствие в интериора загатва за изтънчен вкус и социална принадлежност.

Copyright Algara Mosaic 2012/2013 design by factotums design studio

Top Desktop version